Op het intranet kunnen redacteuren pagina's aanmaken met content. Dit noemen we artikelen. De artikelen kunnen we vervolgens op alfabetische volgorde in een structuur tonen. Daarnaast hebben we ook de optie om de artikelen te categoriseren op onderwerp.
Dit artikel bevat de volgende secties:
- Rondleidingen in de onderwerpen en artikelen module
- Aan de slag met onderwerpen en artikelen
- FAQ over onderwerpen en artikelen
Rondleidingen in de onderwerpen en artikelen module
Kennisbank inrichten (Onderwerpen)
In deze digitale rondleiding leggen we uit hoe je een kennisbank inricht in Knowledge > Onderwerpen.
Artikel aan- en opmaken
In deze digitale rondleiding leggen we uit hoe je snel een artikel aan- en opmaakt.
Aan de slag met onderwerpen en artikelen
Wat wordt bedoeld met onderwerpen en artikelen?
- Onderwerp: hoofdfolder. Deze staat onder 'Hoofdonderwerpstructuur' in de linker kolom.
- Subonderwerp: subfolder. Dit valt onder een ander onderwerp in de structuur van de linker kolom.
- Artikel: een pagina met geschreven inhoud. Je ziet artikelen alleen in de middelste kolom, nooit in de linker kolom.
Onderwerp aanmaken
Navigatie: > Embrace applicaties > Knowledge > Onderwerpen
- Ga naar Embrace applicaties in de linkerzijbalk.
- Klik op Knowledge.
- Klik op Onderwerpen in de linkerzijbalk.
Een overzicht wordt getoond met in de linkerkolom alle onderwerpen en in de middelste kolom alle artikelen. - Klik in de linkerkolom op de knop met het plus-icoon om een nieuw onderwerp aan te maken.
- Klik op Volgende om een hoofdonderwerp aan te maken. Kies eventueel een bestaand bovenliggend onderwerp om een subonderwerp aan te maken.
- In de rechterkolom moeten de details van het (sub)onderwerp ingevuld worden in het eerste tabblad onder het informatie-icoon:
- Titel (verplicht)
- Omschrijving (optioneel)
- Hoofdartikel (optioneel)
- Applicaties (niet van toepassing) - Ga vervolgens in de rechterkolom naar het tweede tabblad met het penseel-icoon. Hier kun je naar wens een icoon en/of afbeelding instellen voor subonderwerpen. Wanneer je een afbeelding instelt, moet je ervoor zorgen dat de afbeeldingen ook in het Knowledge overzicht template geactiveerd zijn. Anders worden de afbeeldingen niet in het template getoond.
Voor hoofdonderwerpen heeft het geen zin om een icoon of afbeelding in te stellen, want op dit niveau is er geen sprake van een icoon of afbeelding in de templates. - Ga vervolgens in de rechterkolom naar het derde tabblad met het tandwieltje. Vul hier dezelfde titel in van het onderwerp. Dit is de interne naam.
- Klik op Aanmaken.
Subonderwerp aanmaken
Er zijn twee opties om subonderwerpen aan te maken.
- Optie 1: Volg bovenstaande stappen om een subonderwerp aan te maken. Bij stap 5 selecteer je dan het bovenliggende onderwerp.
- Optie 2: Klik met je muis op het hoofdonderwerp waaronder je een subonderwerp wil aanmaken. Klik op de drie puntjes en kies Add subtopic. Vervolgens vul je in de rechterkolom de details van het subonderwerp in.
Artikel aanmaken
Navigatie: > Embrace applicaties > Knowledge > Onderwerpen
- Ga naar Embrace applicaties in de linkerzijbalk.
- Klik op Knowledge.
- Klik op Onderwerpen in de linkerzijbalk.
Een overzicht wordt getoond met in de linkerkolom alle onderwerpen en in de middelste kolom alle artikelen. - Klik op het (sub) onderwerp waarin je een artikel wilt toevoegen.
-
Klik in de middenkolom op de blauwe knop met het plus-icoon om een nieuw artikel aan te maken.
- Voeg indien gewenst een omslagafbeelding toe door te klikken op Kies omslagafbeelding.
- Voeg een titel toe bij Titel toevoegen.
- Bouw het artikel op met de volgende blokken:
- Tekst
- Afbeelding
- Embed (Youtube, Vimeo, Microsoft Forms of SlideShare)
- Bijlage
- Conversations(FAQ of formulier) - Voeg gerelateerde informatie toe in de rechter kolom, onder het eerste tabblad met het informatie-icoon.
- Kennishouders (personen of groepen)
- Links
- Bijlagen
Extra functionaliteit: links en bijlagen kunnen ook nog onderverdeeld worden in secties. Maak een sectie aan en sleep de links/bijlagen naar de secties. - Onder het tweede tabblad met het tandwiel-icoon kun je:
- Een notitie toevoegen onder Interne informatie. Dit is aan de voorkant (op het intranet) niet zichtbaar, maar alleen in het cms voor redacteuren. De notitie is zichtbaar in het artikel zelf, maar ook op de pagina met alle artikelen wanneer je het artikel selecteert. De interne notitie is dan in een oranje vak zichtbaar onder de eigenschappen van het artikel in de rechterkolom.
- Tags instellen, waar je op zou kunnen filteren.
- Inzien welke conversations (FAQ of formulieren) gekoppeld zijn aan het artikel. De koppeling wordt gelegd vanuit de conversation. -
Klik op de blauwe knop Publiceren. Kies Bevestigen om direct te publiceren met de datum en het tijdstip van nu of plan een andere datum in.
FAQ over onderwerpen en artikelen
-
Kunnen de titels van de gerelateerde blokken (Kennishouders, Gerelateerde links en Gerelateerde bijlagen) aangepast worden?
Ja, dit kan! Het template van het artikel kan naar wens ingesteld worden in de portalenbouwer. In het template staan de gerelateerde info blokken ingesteld. Klik de blokken aan om de titels naar wens aan te passen.